U zračnoj luci u Hannoveru izbila je u ponedjeljak masovna tučnjava nakon što su turski putnici napali kurdske prosvjednike, javljaju njemački mediji.
 
Do incidenta je došlo na terminalu B, gdje je skupina Kurda prosvjedovala protiv turskog napada na kurdske borce u Siriji. Dramatične snimke objavljene na internetu prikazuju masovnu tučnjavu između bijesnih skupina, protiv kojih je policija upotrijebila suzavac kako bi ih razdvojila.
 

"Afrin će postati Erdoganovo groblje"
 
U općem kaosu mogli su se čuti povici prosvjednika protiv "fašista Erdogana". Ljudi su se tukli šakama i zastavama, a policija je procijenila da je u incidentu sudjelovalo oko 180 osoba. Dvije osobe završile su na liječenju zbog lakših ozljeda.
 
Njemačke vlasti su izjavile da je pokrenuta istraga incidenta, do kojeg je došlo zbog turskog napada na sirijske Kurde koji traje od subote. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u ponedjeljak da se neće povući iz područja oko Afrina, u koji su ušle turske kopnene snage.
 
Tisuće Kurda okupile su se u Afrinu prošlog tjedna kako bi prosvjedovale protiv napada koje su nazvali turskom agresijom: "Želimo poručiti Erdoganu da će njegovi snovi biti uništeni kao što su bili kada je pokušao ući u Kobani. Afrin će postati njegovo groblje", rekao je jedan od prosvjednika.