Ivona Đ. (22) iz Foče pretukla je prijateljicu Miju M. (22) iz Pala i škarama joj odsjekla kosu te je porezala po licu, nakon svađe zbog momka.

Slučaj se odigrao u utorak uvečer u stanu Mije M. u fočanskoj ulici Kralja Petra.

Srpskainfo neslužbeno saznaje da su se djevojke i ranije svađale zbog istog momka, a u utorak uveče Mija je pozvala prijateljicu da se pomire.

Međutim, ponovo su se posvađale, a Ivona je uzela škare i s njima napala Miju.

"Prvo joj je odsjekla pramen kose, a zatim je škarama posjekla po licu, glavi i rukama. Pozvana je policija koja je brzo stigla i ozlijeđena je odvezena u bolnicu u Foči, dok je osumnjičena ispitana", objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Policijska uprava Foča navodeći inicijale priopćila je da im je ovaj slučaj prijavljen jučer oko 19.45 sati.

"Prijavljeno je da je M.M. iz Pala napala njena drugarica Đ.I. iz Foče, i nanijela joj tjelesne ozljede po tijelu i glavi sa kojom je pokušala da riješi od ranije nastale probleme i nesporazume. Naime, M.M. je pozvala Đ.I. u njen stan da pokušaju riješiti njihov nesporazum ali je Đ.I. uz pomoć odrezala M.M. veći pramen kose, a potom joj i nanijela ozljede u vidu ogrebotina i rasjekotina na glavi i tijelu. Policijski službenici su ozlijeđenu M.M. odvezli u Univerzitetsku bolnicu Foča gdje joj je ukazana liječnička pomoć, a o događaju je obavješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje", priopćila je policija.