Prema podacima Regulatorne agnencije za telekomunikacije koji su proslijeđeni Europskoj komisiji, na pordučju BiH posluju tri dominantna telekom operatera

Ukupni prihodi ostvareni na tržištu telekomunikacija BiH u 2015. godini procijenjeni su na 1,4 milijarde KM i predstavljaju 4,91 posto udjela u bruto domaćem proizvodu za tu godinu, navodi se u odgovoru BiH na Upitnik Europske komisije.

Prema podacima Regulatorne agnencije za telekomunikacije koji su proslijeđeni Europskoj komisiji, na pordučju BiH posluju tri dominantna telekom operatera i na području Federacije BiH je regostrirano 47 internet-servis providera, te 28 operatera kablovskih televizija, piše Srna.

U odgovoru BiH na Upitnik Europske komisije navodi se da je zaštita potrošača i prava korisnika i pretplatnika elektronskih komunikacija, kao i obveze operatora koji pružaju javno dopstupne komunikacijske usluge na razini BiH regulirana Zakonom o zaštiti potrošača BiH, Zakonom o komunikacijama i podzakonskim aktima donesenim od Repulatorne agencije za komunikacije i Ministarstva komunikacija i prometa BiH.