Američki predsjednik Donald Trump, kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, cijeli dan ima povišenu temperaturu. Kako su potvrdili iz Bijele kuće, Trumpa će preseliti u nacionalnu vojnu bolnicu Walter Reid. Navodi se kako je to mjera predostrožnosti.

"Predsjednik Trump ostaje dobre volje, ima blage simptome i radi cijeli dan", rekla je tajnica za medije Bijele kuće Kayleigh McEnany.

"Trump će uskoro biti upućen u Medicinski centar Walter Reed - Zbog obilja opreza i na preporuku svojih liječnika i medicinskih stručnjaka, predsjednik će raditi iz predsjedničkih ureda u Walter Reedu sljedećih nekoliko dana. Predsjednik Trump cijeni veliku podršku koja stiže njemu i prvoj dani", rekla jh McEnany.

Iz Bijele kuće su poručili da neće biti prijenosa Trumpovih ovlasti. Istovremeno, pred Bijelu kuću je sletio predsjednički helikopter koji će američkog predsjednika prebaciti u bolnicu.

Trump je prethodno primio koktel antitijela koji je u kliničkim ispitivanjia, ali još nije službeno odobren, javlja AFP.

Riječ je o eksperimentalnom tretmanu sintetičkih antitijela za covod-19, rekao je Trumpov liječnik Sean Conley, dodajući da Trump, iako umoran, dobrog raspoloženja.

"Procjenjuje ga tim stručnjaka i zajedno ćemo dati preporuke predsjedniku i prvoj dami u vezi sa sljedećim najboljim koracima", rekao je Conley.

Trump ima 74 godine, visok tlak i ulazi u grupu pretilih, što ga svrstava u rizičnu skupinu.

Bliski suradnici američkog predsjednika Donalda Trumpa nisu nosili zaštitne maske tijekom višednevnih priprema prve predsjedničke debate, izjavio je u petak jedan od njih, a obitelj predsjednika ih je skinula u dvorani tijekom televizijskog duela s Joe Bidenom.

"Ne, nitko nije nosio masku u dvorani kada smo pripremali predsjednika", izjavio je jedan od njegovih savjetnika za debatu, Chris Christie, nakon objave da je Donald Trump pozitivan na Covid-19.

Podsjetimo, Trump je na Twitteru u petak rano ujutro objavio da je pozitivan na koronavirus, što je izvalo lavinu reakcija u cijelom svijetu. Pozitivna je i američka prva dama Melania Trump.