Donald Trump je napisao kako "strahovito poštuje žene" u nizu objava na Twitteru, a u povodu Međunarodnog dana žena.

Na Twitteru je napisao: "Na Međunarodni dan žena, pridružite mi se u odavanju počasti kritičnoj ulozi koju imaju žene u Americi i diljem svijeta."

"Strahovito poštujem žene i mnoge njihove vitalne uloge u našem društvu i gospodarstvu".

Njegovi su komentari objavljeni dok žene diljem svijeta štrajkaju u prosvjedu nazvanom "Dan bez žena" kako bi naglasile obol žena društvu i gospodarstvu, a organizatori prosvjeda kažu kako je akcija znak "odbacivanja trenutačne rasističke i mizoginističke Trumpove politike".

Podsjetimo, u listopadu se Trump morao ispričati zbog uvrede nakon što je u javnost procurila snimka iz 1995. na kojoj lascivno i vulgarno komentira žene.

Na snimci se hvalio da može ženama raditi "što god poželi" jer je on "zvijezda".

Tijekom predsjedničke kampanje više od desetak žena ga je optužilo za seksualno zlostavljanje. Sve je poricao i žene nazivao "bolesnim lažljivicama" gladnima slave.

Prije dvije godine žestoko je napao svoju republikansku protivnicu Carly Fiorinu na temelju njezinog fizičkog izgleda.

"Pogledajte joj lice. Zar bi netko za to glasovao? Možete li zamisliti da je to lice naše buduće predsjednice? Mislim, ona je žena i ne bih trebao o njoj loše govoriti, ali dajte, ljudi. Jesmo li mi ozbiljni?"

Iste je godine vulgarno komentirao Hillary Clinton na Twitteru: "Ako Hillary Clinton ne može zadovoljiti svog supruga, zašto misli da može zadovoljiti Ameriku?"

Dva puta je, 2012. i 2015. godine, napao urednicu Huffington Posta Ariannu Huffington rekavši kako je "neprivlačna izvana i iznutra" te da razumije zašto ju je suprug ostavio.