YouTube je suspendirao kanal američkog predsjednika Donalda Trumpa najmanje na sedam dana uslijed zabrinutosti zbog "stalnog potencijala za nasilje", što je najnovije ograničavanje predsjednikovih aktivnosti na društvenim mrežama, prenosi Anadolu Agency (AA).

YouTube je potvrdio da je suspendirao Trumpov kanal nakon što je postavljen novi sadržaj koji krši njegove politike. Nije precizirano o kojim se videozapisima radi ili kako ih krše.

Potez za suzbijanje Trumpovih aktivnosti na društvenim mrežama dolazi nakon što su njegove pristalice, potaknuti njegovom retorikom, prošli tjedan upali na Kapitol pokušavajući spriječiti Kongres da potvrdi pobjedu izabranog predsjednika Joea Bidena.

"Nakon pregleda i u svjetlu zabrinutosti zbog trajnog potencijala za nasilje, uklonili smo novi sadržaj na kanalu Donalda J. Trumpa zbog kršenja naših pravila", naveo je YouTube na Twitteru.

Navedeno je da će komentari će kanalu biti na neodređeno vrijeme onemogućeni.

Tehničke kompanije pokrenule su suspendiranje Trumpovih objavljivanja na mreži, s tim što su Facebook i Instagram suspendirali Trumpa barem do kraja mandata, a Twitter trajno zabranio njegov račun. Druge web stranice, uključujući Reddit i Snapchat, također su zabranile Trumpa.