Američki predsjednik Donald Trump nije se nakon ulaska u Bijelu kuću odrekao svojih prijašnjih navika, pa i dalje koristi svoj privatni račun na Twitteru kako bi se obraćao javnosti i kritizirao medije, svoje neistomišljenike i ostale za koje smatra da kritiku zaslužuju.

U srijedu je tako na "red" došao Amazon, pa je Trump ničim izazvan za svojih 36 milijuna pratitelja napisao: ''Amazon čini veliku štetu trgovcima koji plaćaju poreze. Gradovi i države diljem SAD-a su oštećeni – mnogo je poslova izgubljeno!''.
 

Nikome nije potpuno jasno kako i zašto je došlo do ove objave, te što je Trump njome htio postići. Njegovi oštri kritičari odmah su istaknuli kako je on sam tvrdio da godinama nije plaćao poreze i tu je praksu smatrao pametnim potezom – pa mu je stoga ova kritika u najmanju ruku neumjesna, piše Bug.hr.

Također, neki smatraju da je bijes prema Amazonu izazvan time što je osnivač te kompanije Jeff Bezos vlasnik i Washington Posta, utjecajne novinske kuće koja ne preže od kritiziranja predsjednika.

Amazon je, unatoč tome što podaci pokazuju da pomaže američkoj ekonomiji i planira samo ove godine zaposliti preko 100.000 ljudi u SAD-u, nakon ove objave iskusio pad vrijednosti svoje dionice. Pad njezine cijene od preko 1% izbrisao je kratkotrajno oko 5,7 milijardi dolara Amazonove tržišne kapitalizacije, no kasnije se situacija s dionicom donekle popravila.