Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je, 19. studenog 2019. godine, optužnicu u predmetu Tino Kapetan i drugi, priopćeno je u ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine, iz Suda BiH.

Optuženike Tina Kapetana, Dejana Damjanovića i Aleksandra Tucikešića tereti se da su počinili kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. stavak 2. Kaznenog zakona BiH (KZ BiH) i kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz članka 217. stavak 1. KZ BiH, u vezi sa člankom 53. KZ BiH.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su optuženici Tino Kapetan i Dejan Damjanović, kao suradnici – carinici u Carinskom referatu na graničnom prijelazu Gradiška, a Aleksandar Tucikešić kao viši stručni suradnik – vođa smjene u Carinskom referatu na graničnom prijelazu Gradiška, bili pripadnici skupine organizirane radi činjenja kaznenih djela te da su kao službene osobe u institucijama BiH počinili kaznena djela zahtjevajući i primajući darove u vidu novca kako u okviru svoje funkcije ne bi izvršili ono što bi morali izvršiti, priopćeno je iz Suda BiH.