Belgijska policija u petak je u briselskoj općini Schaerbeek ranila i uhitila muškarca koji je povezan s planiranim napadom u Francuskoj koji su tamošnje vlasti spriječile jučer.

Nekoliko sati nakon protuterorističke akcije, tijekom koje su se čule eksplozije i pucnjevi, na društvenim mrežama su se pojavile dramatične snimke uhićenja sumnjivca.

Kao što možete vidjeti u priloženom videu, na stanici na kojoj je ležao ranjeni sumnjivac bilo je i dijete pa su policajci prvo evakuirali mališana/mališanku.
 

Nekoliko trenutaka poslije, na stanicu je stigao robot kojemu je zadatak bio utvrditi ima li eksploziva u ruksaku osumnjičenika.
 

Kada je robot odradio svoj posao, policajci su za ruke primili ranjenog muškarca, odvukli ga do automobila i odvezli ga u pritvor.
 
Belgijski istražitelji sumnjaju da je muškarac uhićen u četvrtak bio suučesnik bombaša samoubojice koji je ubio oko 20 ljudi u metrou u Bruxellesu u utorak, kazao je izvor upoznat s istragom.

"Imamo snažne indikacije da je to sumnjivac za kojim se tragalo zadnjih dana. Identifikacija je još u tijeku", rekao je izvor, govoreći o čovjeku snimljenom nadzornim kamerama kako ulazi u postaju Maelbeek s bombašom Khalidom El Bakraouijem.

Drugi čovjek također je nosio torbu i nije poznato je li se i on trebao raznijeti u metrou.