Prazna baterija u sitauciji kada smo vani ili nam je mobitel prijeko potreban može biti prilično frustrirajuća situacija.

Ponekad vam se možda čini da se baterija prebrzo isprazni.

U nastavku pročitajte tri razloga zbog kojih vam se baterija mobitela može prebrzo isprazniti.

1. Jaka svjetlina zaslona

Jaka svjetlina zaslona jedan je od najočitijih uzroka brzog pražnjenja baterije. Dakle, da bi vam baterija duže potrajala, trebali biste smanjiti svjetlinu zaslona, a pomoći će i ako odaberete tamni (štedni) način rada.

Također možete podesiti postavke svjetline svog telefona tako da se prilagodi vanjskom svjetlu. To će mu omogućiti da potamni u okruženjima sa slabim osvjetljenjem i posvijetli u okruženjima s puno svjetla.

2. Pozadinske aplikacije

Pozadinske aplikacije u biti funkcioniraju čak i kada ih izravno ne koristite. Neke od njih su VPN, antivirusne aplikacije, aplikacije za zdravlje i kalendar.

Te aplikacije nadziru ili kontroliraju određene aspekte vašeg telefona bez vaše intervencije, što, iako je zgodno, značajno troši vašu bateriju, piše Make use of.

Štoviše, vjerojatno vam nije potreban velik broj ovih aplikacija da rade konstantno u pozadini. U postavkama svog uređaja možete pronaći opciju optimizacije baterije koja će, ako je aktivirana, zatvoriti sve nepotrebne pozadinske aplikacije. Zahvaljujući toj opciji, baterija bi vam mogla znatno dulje potrajati.

3. Stalno ste online

Ako su vam stalno uključeni mobilni podaci ili WiFi, to će zasigurno utjecati i na trajanje baterije jer ćete stalno primati obavijesti, pozadinska ažuriranja i još mnogo toga kada vam to nije nužno potrebno.

Kada idete spavati poželjno je da isključite WiFi i mobilne podatke, a možete odabrati i zrakoplovni način rada.