U zaostaloj utakmici 17. kola španjolskog nogometnog prvenstva Villarreal i Real iz Madrida su igrali 2-2 (1-2).

Villarreal je poveo preko Cazorle (4), no Real je vrlo brzo preokrenuo golovima Benzeme (7) i Varanea (20), no Cazorla (82) je svojim drugim pogotkom pred sam kraj susreta osigurao vrlo vrijedan bod za domaće.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić igrao je za Real do 63. minute.

Imali smo pobjedu u svojim rukama i htjeli smo zabiti još jedan gol i sve riješiti. Međutim, zabili su oni, uspjeli su izjednačiti, radili su veliki pritisak jer im trebaju bodovi i završilo je ovako, rekao je Solari i objasnio kako je ozljeda i izlazak iz igre Garetha Balea krajem prvog dijela jedan od glavnih uzroka poraza, pišu Sportske novosti.

Garethov izlazak je za nas bio težak udarac jer smo izgubili prednost koju smo imali u kontranapadima, on je specijalac za takve situacije. Vidjet ćemo što će biti s njime – dobio je jedan nezgodan udarac i morao je izaći, rekao je Solari.

Sljedeće važno pitanje bila je zamjena Luke Modrića već u 63. minuti, umjesto hrvatskog Maestra ušao je mladi Federico Valverde.

Luka se oporavlja od prehlade i dao je najviše što je trenutno mogao. Sretan sam da je uopće mogao odigrati tih 60, 65 minuta, tako smo ustvari i planirali prije utakmice. A Valverde nam je dao novi zamah i kontrolu igre kad je ušao. Mi smo sretni što naši mladi igrači mogu doprinijeti igri prve momčadi, zaključio je Španjolac.

Četvrti Real sada ima 30 bodova, sedam manje od vodeće Barcelone, a četiri manje od drugog Atletica, dok je Villarreal 17. sa 16 bodova, koliko ima i 18. Athletic.