Dnjipro je u prvoj utakmici play-offa Europske lige pobijedio Hajduk s 2:1. To je aktivan rezultat za Splićane i to je najvažnije. Zato je na press konferenciji nakon utakmice zadovoljniji bio poraženi (Tudor) nego pobjednik (Miron Markevič).

''Šteta zbog drugog gola, ali ovo je otvoren rezultat za uzvrat. Dnjipro je prava ekipa koja nas nije s ničim iznenadila. Imali su puno šansi, ali imali smo ih i mi. Ovo je tek prvo poluvrijeme i sve je otvoreno, a mi možemo igrati još bolje'', poručio je Igor Tudor nakon utakmice.

U Ukrajini još uvijek vlada mala nevjerica što je Dnjipro ispao od Kopenhagena u 3. pretkolu Lige prvaka. Prolazak protiv Hajduka je obavezan za domaće medije. Čak i bez Konopljanke i Matteusa, Hajduk po njima nije momčad koja bi trebala zaustaviti Dnjipro.

Zato je domaći trener Miron Markevič bio na udaru tijekom press konferencije. A on nije imao sreće jer su mu napadači još jednom zakazali.

''Mogli smo slaviti uvjerljivije da smo ranije zabili. Vratar Hajduka je heroj i zaslužuje braniti za reprezentaciju'', branio se Markevič i poručio:

''U Splitu nam neće biti lako. Ako mislimo igrati Europsku ligu, tamo moramo nadoknaditi što smo ovdje propustili.''

gol.hr