Kanadski premijer Justin Trudeau preko Twittera je informirao javnost kako je naredio obaranje neidentificiranog objekta koji je letio na velikoj visini i ušao u kanadski zračni prostor.

Kako je naveo, objekt je oborilo Sjevernoameričko zapovjedništvo zračne svemirske obrane (NORAD) iznad regije Yukon. Također je naveo kako su kanadski i američki zrakoplovi reagirali i kako je američki lovac F-22 oborio ovaj objekt.

Osim toga, Trudeau je izvijestio javnost da je u subotu razgovarao s predsjednikom Joeom Bidenom te da će kanadske snage preuzeti operaciju izvlačenja predmeta.

Zahvalio je Sjevernoameričkom zapovjedništvu zračne i svemirske obrane (NORAD) koje je ranije priopćilo da je nadziralo "zračni objekt na velikoj nadmorskoj visini" iznad sjeverne Kanade.

Objekt se pojavio iznad Sjeverne Amerike tjedan dana nakon obaranja kineskog špijunskog balona koji je letio iznad Kanade i SAD-a.

Jučer je još jedan objekt oboren iznad Aljaske po nalogu američkog predsjednika Joea Bidena. Još se uvijek ne zna kakav je objekt jučer srušen, osim da je bio veličine manjeg automobila.