Zapovjednik Stožera za izvanredne situacije i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić donio je danas naredbe koje stupaju na snagu odmah. Tako se svim gospodarskim subjektima s teritorije Trebinja zabranjuje snabdijevanje prodajnih objekata robom iz Čapljine zbog potvrđenog prisustva virusa u ovoj općini.

Zabrana će biti na snazi do srijede, 8. travnja, do 20 sati, uz mogućnost njenog produženja dok se ne utvrdi epidemiološka situacija u Čapljini. Također, svim osobama koje imaju prebivalište ili boravište na području Trebinja, zabranjuje se kretanje izvan teritorije grada do srijede do 20 sati, prenosi Dnevni avaz.

Sve osobe koje ulaze u Trebinje, dužne su svoj dolazak najaviti na broj 121, uz obrazloženje razloga dolaska. I svi gospodarski subjekti koji posluju na teritoriji grada, dužni su najaviti prijem robe gradskom Stožeru za izvanredne situacije, na broj 121.

Prijem robe može se izvršiti isključivo uz prisustvo predstavnika gradskog Stožera za izvanredne situacije, uz prethodnu najavu točne satnice dolaska robe.