Ministarstvo vanjskih poslova BiH, u skladu s procedurama, zatražilo je od konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića hitno izjašnjenje u vezi s njegovim navodima objavljenim na Twitteru u kojem "poziva Bošnjake na novi rat protiv Srba i Hrvata", rečeno je Srni u ovom ministarstvu.

Načelnik ureda za odnose sa javnošću Nebojša Regoje rekao je Srni da Atovićevi navodi ne predstavljaju službeni stav Ministarstva.

"Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber", napisao je Atović na Twitteru, pa kasnije ugasio nalog.

Savjetnica srpskog člana Predsjedništva BiH Ana Trišić Babić rekla je ranije Srni kako su u Ministarstvu vanjskih poslova u Vijeću ministara na to su "i slijepi i gluvi".

Trišić Babić je navela da je ovo bila prilika da se ministrica (Bisera Turković,op.a.) i njen zamjenik deset minuta poslije te objave izjasne o tome.

Navela je kako je to ''klasično huškanje na rat'', te upitala šta je sa nadležnih službi, planiraju li se uključiti.

"Valjda će se nekada oglasiti sigurnosna agencija, ako to nije prijetnja ja više ne znam šta jeste", rekla je Trišić Babić.