Na Tribistovu, u općini Posušje, u novogodišnjoj noći dogodila se nezapamćena tragedija. Prema saznanjima Večernjeg lista, osmero mladih preminulo je od posljedica gušenja plinom.

Neslužbeno, riječ je o četiri djevojke i četiri mladića iz Rakitna i Posušja, svi imaju oko 20 godina, a do nesreće je došlo uslijed problema s agregatom u vikendici u kojoj su čekali Novu 2021.

- Istina je. Osmero mladih je stradalo - rekli su za Hinu iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Cijeli posuški kraj i Hercegovina zavijeni su u crno.
 

Povodom tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih upućujemo...

Objavljuje Općina Posušje - ured načelnikaPetak, 1. siječnja 2021.

Kako neslužbeno doznaje Vecernji.ba, iz susjedne vikendice rano jutros prijatelji su im pošli čestitati Novu 2021. kucali su, nitko nije otvarao. Bilo im je sumnjivo jer nitko nije odgovarao, a agregat je radio. Jedan od mladića razbio je prozor i zatekao u vikendici stravičan prizor. Nepomična tijela.

U povodu nezapamćene tragedije u kojoj je noćas u Posušju izgubljeno osam mladih života, obiteljima nastradalih iz Općine Posušje uputili su najiskrenije izraze sućuti.

- Također, molimo sve  vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad - navode iz Općine Posušje.

- Što reći nakon ovakvog događaja, jednostavno ne mogu vjerovati da se ovakva tragedija dogodila. Ovo je nezapamćeno - kazao je Begić za Vecernji.ba, dodavši kako izražava, u svoje osobno ime, kao i u ime općine, sućut obiteljima preminulih. Kazao je kako je spreman pomoći na bilo koji način.

Brojni se opraštaju od stradale mladosti.

- Neka danas usmjesto smijeha šutnja glasno odjekne. Neka se čuju snažni otkucaji srca koji strah govore. Neka svijeća na prozoru gori. Neka se moj grad ne stidi plakati. Neka vas sve Gospa, Majka zagrli. Koliko je vas u sobu ušlo vidit jesu svi na broju? Grade moj. 8 života. 8 srca. Neka tinja svijeća. Nek su ruke u molitvi sklopljenje. Pokoj vječni daruj im Gospodine - poruka je HŠK Posušje.

- Naše misli i molitve su uz Posušje - poruka je iz Crvenog križa ZH županije.

- U raj poveli vas anđeli! Pokoj vječni daruj im Gospodine - oglasili su se i iz HNK Mesihovina upućujući iskrenu sućut obiteljima i prijateljima preminulih.