U tragediji kakvu Novi Travnik ne pamti, poginule su Azra Hajrić i njezina kći, dok je još troje djece teško ozlijeđeno nakon što je na njih sinoć oko 21.30 automobilom marke Opel astra u strogom centru grada naletio 34-godišnji Nermin Rustempašić, javlja Dnevni avaz.

Prema još nepotvrđenim informacijama, majka Azra i 9-godišnja djevojčica Alma na mjestu su ostale mrtve, dok su nakon iznimno brze reakcije hitne pomoći, svi ozlijeđeni prevezeni u bolnicu u Travnik, odakle je nakon obrade dvoje djece poslano u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Šokirani građani

Očevici koji su pomogli službenicima hitne šokirani su, kažu da od šoka nisu uspjeli vidjeti ni je li vozač pješake udario na pločniku ili na pješačkom prijelazu.

"Sve se odigralo tako brzo. Sa ženom sam ulazio u zgradu kad je brat zavikao - ne vodi djecu iz zgrade. Kad sam vidio, noge su mi se odsjekle, samo sam bespomoćno stajao, nisam mogao ni pritrčati i pomoći, dok je brat pomagao ozlijeđenoj djeci", kazao je za Dnevni avaz Novotravničanin koji je svjedočio događaju.

Vozio pijan

Nakon nesreće policija je privela Rustempašića, a prema prvim informacijama, vozilom je upravljao pijan.

Policijski očevid do dugo u noć pratilo je nekoliko stotina Novotravničana, a više o samoj nesreći trebalo bi biti poznato tijekom dana.

Vraćali se s treninga

Poginula Azra se s djecom i ostalim mališanima vraćala s treninga džuda. Njoj nije bilo pomoći i nije prevezena u ambulantu, dok je njena kći Alma stigla na prijemni odjel, ali su liječnici, nažalost, jedino mogli ustanoviti smrt.

S druge strane, Nermin Rustempašić, koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, prevezen je u lokalnu ambulantu, gdje je pomoć ukazana i ozlijeđenima.

Rustempašić od ranije poznat policiji

Vozač Nermin Rustempašić, neslužbeno se doznaje iz policijskih izvora, otprije je poznat policiji po djelima vezanim prvenstveno za opojna sredstva. On bi danas trebao biti saslušan od strane policije i dežurnog tužitelja.