Bolnica na Križinama oslobdađa se za eventualne oboljele od korona virusa u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a kako se radi o velikom pothvatu, u pomoć su pozvani navijači Hajduka, a doći će i košarkaši Splita.

Bolnica na splitskim Križinama uskoro će se kompletno preseliti na Firule, drugu lokaciju tamošnjeg Kliničkog bolničkog centra, a u tome pomažu i članovi Torcide, prenose 24sata.hr.

Šezdesetak navijača Hajduka stiglo je u utorak na Firule gdje je, uz vodstvo glavne sestre Dolores Poljak, započela selidba interne klinike. Torcidaši pomažu u preseljenju kreveta, nose kutije i drugi namještaj.

Pomoć torcidaša zatražio je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara. Pridružit će im se i članovi Košarkaškog kluba Split koji je na raspolaganje stavio sve prvotimce i trenere.

Bolnica na Križinama oslobađa se za eventualne slučajeve oboljelih od korona virusa u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kao što je to slučaj i u Zagrebu. Tamo će se oboljeli liječiti u KB-u Dubrava.

"Torcida se stavila na raspolaganje državi i gradu u borbi protiv epidemije i danas smo dobili poziv za pomoć. Zadatak nam je preseljenje kompletne bolnice Križine na Firule! Ovo je nakon Domovinskog rata jedan od najvećih izazova za grupu i grad", priopćili su iz Torcide u ponedjeljak i dodali:

"Idemo još jednom pokazati našu snagu i sposobnost kada je najpotrebnije! Danas tijekom dana ćemo javljati detalje, a vi već možete pripremiti ljude i dignuti cili kvart i ekipu. Ovo je dužnost svakoga od nas! ZOVI SAMO ZOVI!!!! Život za Hrvatsku".