Torcida će bojkotirati današnji derbi Dinama i Hajduka koji se u 17 sati igra na Maksimiru, piše Slobodna Dalmacija.

"Svojim nedolaskom na današnju utakmicu želimo još jednom skrenuti pažnju hrvatske javnosti na probleme hrvatskog nogometa koji su doveli do neodigravanja posljednjeg derbija na Maksimiru i prosvjeda navijača Hajduka na splitskoj Rivi. Kako ništa od naših zahtjeva nije usvojeno, svoju borbu za promjenama u hrvatskom nogometu moramo nastaviti.

U ovom trenutku ne možemo dopustiti da se lista navijača Hajduka kojoj je zabranjen ulazak na Maksimir proširi za par stotina novih imena po već viđenom obrascu koji je primijenjen na protivničku navijačku skupinu. Ne možemo dopustiti da policija prema navijačima Hajduka primjeni iste metode kao i na posljednjoj utakmici reprezentacije u Maksimiru, kada su nas preventivno privodili i zadržali do završetka utakmice te nakon toga pustili bez bilo kakvih prijava.

Uvjeravamo Vas da nećemo pasti tako lako. Danas smo u bojkotu, sutra možda na stadionu, a možda i organiziramo gledanje utakmice na trgu. Bolje i opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo. Nogomet bez navijača nema smisla nigdje osim kod nas. Prazan jug na Maksimiru, derbi bez navijača, to je realna slika stanja u hrvatskom nogometu danas. Znate li uopće kada smo odigrali zadnji normalan derbi u Zagrebu?

Krivce za ovakvo stanje potražite danas u ložama maksimirskog stadiona, a ne u navijačima. Tišina sa juga na današnjem derbiju je poruka svima onima koji mogu promijeniti stanje u hrvatskom nogometu. Poslušajte tišinu, onih par trenutaka mira prije nego što udari oluja. Grizli su nas i luđi, lomili smo i jače - stoji u priopćenju Torcide.