Složenac od mahuna najtraženiji je recept u 2016. godini, otkrio je Google. Riječ je o jednostavnom receptu od ovoga povrća koji se u Americi obično jede kao prilog za blagdane.

Tradicionalni način pripreme podrazumijeva miješanje kuhanih mahuna s komadićima luka, konzervom kremaste juhe od gljiva, začinima i naribanim sirom te se stavlja zapeći u pećnicu dok se sir ne rastopi.

Obično se poslužuje kao prilog purici koja se jede za večeru povodom Dana zahvalnosti u studenom, te uz božićnu puricu.

Na ljestivici 10 najguglanijih recepata u 2016. godini dominiraju jela koja se uglavnom jedu u Sjevernoj Americi kao što je recept za prokulice koje se također pripremaju za blagdane te zapečeni krumpiri iz pećnice sa sirom i slaninom.

Ne četvrtom mjestu ljestvice našao se meksički umak guacamole koji se priprema na bazi avokada, a slijedi ga indijski recept za piletinu marsala i američko jelo piletina tetrazzini.

U top deset najtraženijih recepata našla su se i dva slatka jela – na 7. mjestu bio je recept za sladoled koji se priprema uz dodatak pravog snijega, a na 8. je bio postupak za izradu guste kreme od maslaca kojim se obično ukrašuju cupcakovi i drugi kolači, piše Punkufer.hr.

Dno ljestvice rezervirano je bilo za svinjske kotlete te recept za pripremu umaka za puricu.

10 najguglanijih recepata u 2016.:

1. Složenac od mahuna
2. Prokulice sa slaninom
3. Zapečeni krumpir sa sirom i slaninom
4. Umak guacamole
5. Piletina ala marsala
6. Piletina Tetrazzini
7. Sladoled od snijega
8. Krema od maslaca
9. Svinjski kotleti
10. Umak za puricu