Ne prestaje paljenje stare suhe trave na Duvanjskome polju, unatoč svim upozorenjima od mjerodavnih službi, a time ne prestaju i opasnosti za ljude, imovinu i životinje.

Takva jedan opasni požar gasili su danas duvanjski vatrogasci. Prema našim informacijama, nepoznati počinitelj je zapalio suhu travu u Stipanićima koja se s te lokacije proširila na obližnje skladište u vlasništvu tvrtke Jurčević commerca. Kako je za Tomislavcity kazao zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, Zdravko Mate Jurčević, pričinjena je velika materijalna šteta.
 

U vatri su izgorjela dva vozila i nešto dijelova, a na mjesto događaja stigli su i djelatnici PU Tomislavgrad te krim inspektor. Opasnost i šteta mogla je biti još veća jer se na spomenutome lageru u Stipanićima, preko puta tvrtke Klesarstvo Marić, nalazilo oko 20 kontejnera, više rabljenih vozila i dosta auto-dijelova. Vatrogasci su na teren izašli oko 13 i 30 i vatru ugasili oko 13:50.

Još jedna ekipa naših vatrogasaca je na terenu i to na području između Roškoga Polja i Čobanovića gdje su izašli po dojavi koju su primili u 13:30. Gašenje još uvijek traje. I taj požar prouzročilo je paljenje suhe trave.

Više pogledajte ovdje: Tomislavcity