U četvrtak je održana svečanost spajanja mosta Cetina preko kojeg će promet biti pušten najranije krajem aktualne godine, piše portal dalmacijadanas.hr

"Most Cetina duljine 224,45 metra i vrijednosti 174,46 milijuna kuna projekt je čija će realizacija doprinijeti prometnom rasterećenje gradske jezgre Omiša i smanjenju gužvi", ističu u Hrvatskim cestama.

Spajanje mosta je kasnilo zbog velikog broja vjetrovitih i nestabilnih dana tijekom zime. Jedna od posebnosti i specifičnosti projekta između ostalog bila je to da se po prvi put u Hrvatskoj potiskivao most promjenjivog poprečnog presjeka. Posljednjih tjedana obavljeni su završni radova na mostu kao što su izrada hidroizolacije, montaža vodovoda, odvodnje i završetak AB radova na zidovima upornjaka.

U četvrtak je obavljeno posljednje varenje, za što je bio zadužen Tomislav Beljo.

3 9 plenki most omis otvaranje 31

"Osjećaj je odličan, radilo se o zahtjevnom projektu koji nismo baš viđali na području Hrvatske. Poslije svih prepucavanja oko ovog mosta konačno smo dokazali da smo jedna ozbiljna i vrlo konstruktivan ekipa koja zna što radi", otkrio nam je Beljo.

Most je izazvao dosta polemika jer do samoga kraja dva dijela nisu bila na istim visinama.

2 10 most omis 9

"Dosta me živciralo to, hrvatski narod se veseli zlu. U tom trenutku nije postojao razlog da napustimo projekt, htio sam dokazati da sam u pravu i da smo cijelo vrijeme imali stvar u svojim rukama", kazao je Tomislav Beljo za portal dalmacijadanas.hr