Brojni roditelji ostali su ovog Božića razočarani jer im se za trpezama nisu mogla prodružiti djeca, niti unučad. Granice mnogih zemalja su zaključane. Međutim, u BiH se ipak za blagdane pojačano prometovalo, a najviše su nam ulazili susjedi, budući da im za ulazak u BiH nije potreban PCR test. U zemlju je ušlo preko 140 tisuća domaćih i stranih državljana, a izašlo preko 75 tisuća. 

“Od 20.12. do 27.12.2020. godine, na ulazu u BiH evidentirano je 79 970 državljana BiH, dok je u istom razdoblju na izlazu iz BiH evidentirano 35 562 drzavljana BiH. U istom razdoblju, na ulazu u BiH evidentirano je 61 613 stranih državljana, a na izlazu 39 587 stranih državljana”, potvrdila nam je glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican. Mnogi su na izlazu iz BiH, odnosno ulazu u Hrvatsku morali predočiti negativan PCR test, te se u vrijeme blagdana i testiralo.

“U proteklom tjednu, od 21. do 27. prosinca urađeno je 400 komercijalnih testiranja, od čega je 21 pozitivan nalaz, a preostalih  379 su negativni”, kazali su iz Ureda z odnose s javnošću Sveučilišne kliničke bolnice u Mostar napominjući da se u SKB Mostar se ne vodi evidencija u koju svrhu netko radi tzv. komercijalno testiranje te, shodno tomu, ne mogu tvrditi da su sva komercijalna testiranja bila u svrhu prelaska granice.

Bilo kako bilo u predblagdansko vrijeme pojačano se prometovalo, a ipak znatno manje zbog činjenice da je Hrvatska zatvorila granicu do 15 siječnja, odnosno ulazak uvjetuje negativnim testom. Bosna I Hercegovina pak nije uzvratila, pa se iz te zemlje u našu ulazi normalno, piše Hercegovina.info