Tisuće ljudi okupilo se na Times Squaru u New Yorku zbog odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem kao glavni grad Izraela. Okupio se veliki broj Palestinaca i drugih muslimana koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Uzvikivali su slogane "Palestina će biti slobodna", "Izrael je terorista, a Palestina slobodna", "Živjela Palestina". Nosili su i transparente na kojima je pisalo "Jeruzalem je crvena crta".  Među demonstrantima je bila i 20-godišnja Fatima. Kazala je da je uz palestinski narod. Istog je mišljenja i Ahmad M. (22). Prema njegovim riječima, potrebno je da Trumpova vlada preispita ovu odluku, javlja Anadolija.

Mohammed je prije deset godina došao u SAD kako bi studirao, a mišljenja je da je rasizam u porastu nakon što je Trump došao na mjesto predsjednika ove zemlje. Podršku su im pružili i ortodoksni židovi. Prosvjedi protiv Trumpove odluke su, između ostalog, održani još i u Makedoniji, Indoneziji, Egiptu, Mauritaniji, Jordanu, Maleziji, Pakistanu i Sudanu.

Američki predsjednik Donald Trump je u srijedu priznao Jeruzalem kao glavni izraelski grad i najavio premještanje veleposlanstva svoje zemlje iz Tel Aviva, usprkos snažnom protivljenju međunarodne zajednice. Jeruzalem ostaje u centru izraelsko-palestinskog sukoba, a Palestinci se nadaju da će istočni Jeruzalem, koji je trenutno pod okupacijom Izraela, biti glavni grad buduće palestinske države.