Sedamnaestogodišnjak iz Bosne i Hercegovine i njegov 18-godišnji prijatelj iz Austrije oteli su automobil od taksiste kojeg su stavili u prtljažnik te se nekoliko sati vozali u Salzburgu i okolini ovog grada.

Prema navodima austrijskog ORF-a, mladiće koji su bili u alkoholiziranom stanju, je uslikao radar nakon što su vozili brzinom većom od dozvoljene.

Naime, prema pisanju istog izvora, mladići su na putu prema gradu Bischofshofenu iz prtljažnika izbacili ozlijeđenog taksistu, te nakon 30-tak kilometara vožnje se vratili u Salzburg.

Kidnapovali su ga tako što su putem telefona pozvali taksi službu. Nakon što je vozač stigao na zakazanu adresu, dvojica mladića su stajala kraj vreće s drvima. Taksisti su rekli da vreću žele staviti u prtljažnik, a nakon što im je ovaj otvorio prtljažnik, u njega su umjesto vreće gurnuli taksistu i krenuli autocestom prema Bischofshofenu, prenosi N1.

Nakon što su ga izbacili iz prtljažnika, taksist je nazvao policiju nakon čega je uslijedilo brzo uhićenje. Prema navodima policije, u trenutku uhićenja dvojac je bio u alkoholiziranom stanju, a novac za alkohol uzeli su od taksiste.