TikTok je objavio da je uklonio više od 500.000 videa i zatvorio 8000 izravnih prijenosa povezanih sa sukobom Izraela i Hamasa, nekoliko dana nakon što ga je EU upozorio da ima obvezu boriti se protiv ilegalnih sadržaja.

"Od 7. listopada uklonili smo više od 500.000 videa i prekinuli 8000 prijenosa uživo u pogođenoj regiji zbog kršenja naših pravila", objavio je TikTok na svojem blogu jučer preciziravši da je pojačao svoje ekipe za kontrolu sadržaja, koje sada imaju više od 40.000 ljudi.

Dodao je i da surađuje s organizacijama za provjeru istinitosti informacija, među kojima je novinska agencija AFP, na više od 50 jezika te da je zaposlio više moderatora koji govore arapski i hebrejski.

Europski povjerenik za digitalni razvoj uputio pismo šefu TikToka

Bruxelles je u četvrtak upozorio tu kinesku društvenu mrežu, koju jako vole mladi, da ima obvezu boriti se protiv ilegalnog sadržaja i lažnih informacija u skladu s europskim Aktom o digitalnim uslugama (DSA).

Pismo šefu TikToka uputio je europski povjerenik za digitalni razvoj Thierry Breton. Breton je slična upozorenja uputio i Meti, platformi X (bivši Twitter) i YouTubeu.

Otvorena istraga Bruxellesa u vezi objava na X-u

Neke su već odgovorile Komisiji, uključujući Metu i X. Bivši Twitter odgovorio je da je ukinuo ili označio "desetke tisuća poruka", ali Bruxelles je to ocijenio nedovoljnim i otvorio detaljniju istragu, rekao je danas Breton.

Tvrtka za praćenje Visibrain identificirala je od 7. listopada na Twitteru, Facebooku, Instagramu, YouTubeu i TikToku 166 milijuna poruka povezanih sa sukobom u Pojasu Gaze.

To je 47 posto više od poruka objavljenih u vezi Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine.