Na Županijskom sudu u Zagrebu u utorak je nastavljeno suđenje u slučaju Fimi Media. Marko Perković Thompson koji je jedan od tri svjedoka koji će u utorak svjedočiti je došao na sud.

Došao je sam odnosno nije ga trebala dovesti policija. Thompson, podsjetimo, na zadnje ročište nije bio došao i nije se ispričao iako je poziv uredno zaprimljen. Sutkinja je onda odlučila da ga na sljedeće ročište dovede policija.

Thompson i Sanader srdačno su se pozdravili u sudnici, kratko su i popričali. Thompson je Sanadera pitao kako je, kako mu je zdravlje, na što mu je Sanader odgovorio: "Dobro je.", prenose 24sata.hr.

Sanader je Thompsona pitao je li došao sam na ročište ili ga je dovela policija. Thompson je odgovorio:

- Ma sam...

Thompson je uglavnom ostao kod svog iskaza iz travnja 2013.

- Barišića nisam poznavao. Ne znam jesam li ga vidio kada sam u Carini dijelio svoje CD-ove i autograme. Nisam preuzeo novac od njega. To sam rekao i u prvom iskazu - rekao je Thompson na početku svjedočenja. Na pitanje sutkinje Irene Kvaternik o kupovini stana rekao je da je svojim sredstvima i dijelom kredita kupio zemljište s partnerima.

- Ono je postalo centar interesa porezne. Nisu mi priznali ugovor i odrezali su mi porez. Morao sam poveću svotu platiti - rekao je Thompson.

Thompson je rekao i da tijekom izborne kampanje 2007. nije pjevao niti za jednu stranku.

- O angažmanu sam razgovarao sa Sanaderom. Pitao me bih li podržao koaliciju HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSP-a - rekao je Thompson.

- Rekao sam zašto ne? Tada nije bilo riječi o naknadi za eventualne nastupe. Sanader me pitao: "Mogu li ja za tebe što napraviti?" - rekao je Thompson. Thompson mu je kazao kako bi trebalo pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama. Thompson je kazao kako mu je Sanader isti dan dao 50.000 kuna za crkvu.

- Laže. Ovaj iskaz je toliko lažan da je istina samo to da je fizički bio u Carini. Dolazio je više puta, a nitko nije mogao dolaziti u Carinu bez mog znanja. U mom uredu je bio više puta - rekao je drugooptuženi Mladen Barišić.

Slučaj Fimi media

Uz bivšeg premijera Sanadera i Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i HDZ, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček. Svi su na početku ponovljenog suđenja, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje "crnog stranačkog fonda" preko marketinške agencije Fimi media.