Vjerojatno je 18 ljudi poginulo na njemačkoj autocesti u ponedjeljak, u stravičnom sudaru kamiona i autobusa koji se potom pretvorio u buktinju, objavila je policija.

"Trideset putnika je ozlijeđeno, mnogi teško. Svi ostali, 18 nestalih putnika, vjerojatno su izgubili živote u izgorjelom autobusu", objavila je policija.

Pokažu li se brojke točnima, bit će to jedna od najtežih prometnih nesreća u Europi zadnjih godina.

Isprva je postojala nada da su nestali putnici pobjegli u sigurnost obližnje šume, ali potraga za njima nije dala rezultata.
Nesreća se dogodila na bavarskoj autocesti A9 pokraj grada Muenchberga, u šumovitom kraju blizu granice Bavarske i Tiringije. Autobus se zaletio u stražnji kraj kamiona, koji je vozio polako zbog prometne gužve na autocesti, i zatim izgorio.
U autobusu je bilo 46 starijih turista iz Saske i dvojica vozača.

Na mjestu nesreće forenzičari i pripadnici krim-policije pokušavaju identificirati tijela koja se nalaze u izgorjelom autobusu.
Njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Frank-Walter Steinmeier priopćili su da su užasnuti nesrećom i izrazili su sućut obiteljima žrtava.

Najgora nesreća na njemačkim autocestama u zadnjih deset godina zbila se 2008. kada je 20 osoba poginulo također u autobusnoj nesreći blizu Hannovera. (Hina)