Hrvatska nogometna reprezentacija došla je do teške pobjede na gostovanju kod Finske u 3. kolu skupine I kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji.

Izabranici Ante Čačića nisu prikazali atraktivnu igru u napadu kao protiv Kosova, ali novi pogodak Mandžukića bio je dovoljan za pobjedu od 1:0 i nova tri boda.

Hrvatska je od početka susreta dominirala i stezala obruč oko finskog gola, no silni ubačaji sa strane nisu mogli doći do Mandžukića koji je bio pod budnim okom trojice braniča.

No, u 19. minuti Šime Vrsaljko prolazi po desnoj strani i fantastičnim centaršutem pronalazi Kramarića koji se prikrao Fincima iza leđa, te uputio udarac prema golu. Na gol crti Mandžukić samo potvrđuje pogodak zakucavši loptu u mrežu za vodstvo Hrvatske.

Bio je to četvrti Mandžukićev pogodak u kvalifikacijama, te se Super Mario izjednačio na vrhu ljestvice najboljih strijelaca sa Ronaldom, Lewandowskim i Mullerom.

Nakon vodećeg pogotka stali su napadi Vatrenih, a Finci su došli do posjeda lopte, no nisu uspijeli kvalitetnije zaprijetiti Subašiću.

U drugom poluvremenu nastavila se tvrda igra bez pravih prilika. Finci su sredinom poluvremena počeli prijetiti i u nekoliko navrata su se opasno približili hrvatskom šesnaestercu. No, vidjeli su Vatreni kako je 'vrag odnio šalu' te su krenuli po drugi pogodak i osiguravanje pobjede.

Perišić je u 75. minuti sjajnom solo akcijom promiješao obranu Finaca i odlično pucao, ali njegov udarac zaustavlja vratnica. Nakon toga se Duje Čop našao u dvije dobre prilike, ali istakao se finski vratar.

U drugom susretu skupine I Ukrajina je svladala Kosovo s 3:0.

Hrvatska je vodeća u grupi sa 7 bodova, slijedi Ukrajina sa 5 i Island i Turska sa 4, odnosno 2 (Turska i Island imaju utakmicu manje). Na dnu ljestvice su ostali Finska i Kosovo sa po jednim bodom.