Metropolitanska policija grada Washingtona istražuje pucnjavu koja se odvila na prostoru Mornaričkog brodogradilišta u Washingtonu - administrativnog centra američke mornarice.

Prema izjavama zaposlenika koji se nalaze unutar administrativnih zgrada, cijelim kompleksom odjekuju alarmi a zgrade su pod blokadom.

Televizijska mreža Fox prenosi izjave policije kako se u kompleksu trenutno nalaze dva napadača.

Prema pisanju Washington Posta, najmanje dvije osobe su ranjene. Policijski službenici pronašli su dvije žrtve pucnjave, i prevezli oba ranjena muškarca u bolnicu.

Nije poznato u kakvom su trenutno stanju.

Svjedoci nedaleko od administrativnog kompleksa javljaju kako u smjeru centra voze brojna policijska vozila, uz svjetla i sirene.

Amerika je u strahu zbog incidenta koji se dogodio 2013. godine, kada je Aaron Alexis ubio 12 ljudi, nakon čega ga je ubila policija. To je bio drugi najsmrtnonosniji ubilački pohod, nakon Fort Hood pucnjave u 2009. godini.

Steve Chenevey sa kanala Fox ipak tvrdi da je pala prva žrtva u zgradi mornarice u Washingtonu, te da nije sigurno da li je naoružani napadač taj koji je stradao.

Mediji navode da se u toj ustanovi nalazi preko 80 ljudi.

Desetine policijskih auta i kola hitne pomoći pristužu na mjesto. Preventivno je zatvorena Pennsylvania Avenue koja se nalazi u blizini bijele kuće, a vlasti su priopćile da je riječ o ''standardnom protokolu u svjetlu pokrenute istrage'', piše CNN.

Zapovjednik mornarice Scott Williams potvrdio je CNN-u da su ''aktualna događanja ovoj zgradi preslika onih iz 2013. godine''.

Bijela kuća je u znak predostrožnosti podigla nivo sigurnosti.