Pripadnici britanske specijalne postrojbe SAS u Siriji i Iraku likvidirali su 200-tinjak pripadnika ISIL-a. Uništili su i cijeli konvoj od 20 vozila, napadali ih iz zasjede i iz zraka, te ih ubijali snajperima.

SAS-ovci su pomogli i Pešmergama, kurdskim borcima koji ratuju protiv terorista, da se organiziraju u gerilske jedinice. Osim toga sudjeluju i u tajnim operacijama zajedno s američkim snagama u Bagdadu.

Iračke i kurdske snage na proljeće planiraju napasti ISIL s 20.000 vojnika koje treniraju SAS-ovci.

Njihovo djelovanje već sad je imalo velikog utjecaja na teroriste.

- Ubili su desetke srednje i visoko rangiranih časnika Islamske države. To je imalo velik psihološki utjecaj na teroriste - rekao je vojni izvor, prenosi Express.co.uk.

Uoči velike akcije sirijskog ratnog zrakoplovstva na jugu provincije Hama, iz helikoptera izbacuju letke u kojima pozivaju teroriste da predaju oružje, a civile da napuste područje.

Iznad mjesta Rastan i Talbisi razbacana su dva tipa letka. U jednima su detaljne instrukcije kako se trebaju ponašati pri kontrolnim punktovima sirijske vojske i poziv civilnom stanovništvu da napuste svoje domove zbog predstojeće vojne operacije. Drugi pak pozivaju one koji su stali na stranu terorista da bace oružje i vrate se 'u zagrljaj domovini' koja će 'pozdraviti njihov povratak', javlja Spuntniknews, prenosi 24sata.hr.