Albanski nogometni savez odlučio je zbog sigurnosnih razloga da se utakmica kvalifikacija za SP 2018 Albanija - Izrael ovog vikenda igra u Elbasanu, a ne u Skadru, kako je predviđeno.
 
Albanci su se odlučili na taj korak nakon što je list Panorama objavio da se sprema teroristički napad na izraelsku momčad. Policija je nedavno uhitila četiri osobe koje se sumnjiči za terorističku propangandu, financiranje i regrutiranje boraca Islamske države. Dvoje uhićenih, liječnik i brijač, žive u Skadru, a list Panorama tvrdi da je kod njih nađen eksploziv s kojim je trebao biti izveden napad.

Vlasti su nedavno objavile da je od 2012. do 2014. godine više od stotinu Albanaca otišlo na ratišta u Siriji i Iraku, 15 ih je poginulo, a 30 boraca se vratilo u Albaniju.
 
Skadar je grad na sjeveru Albanije u kojem je svoj dvoboj s Kosovom nedavno igrala i hrvatska nogometna reprezentacija, dok je Elbasan grad vrlo blizu Tirane, pa se ocjenjuje da će sa sigurnosnog aspekta biti puno lakše organizirati utakmicu s Izraelom.