Sud BiH je ukinuo pritvor Begzadu Spahiću, osumnjičenom za odlazak na sirijsko ratište i pridruživanje terorističkoj organizaciji "Islamska država", nakon što je Tužiteljstvo dobilo dokumentaciju da je u Turskoj za ovo djelo osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora, potvrdio je za Srnu tužitelj Dubravko Čampara.

Čampara je pojasnio kako se ovo smatra presuđenom stvari, imajući u vidu načelo koje vrijedi svugdje u Europi, shodno Konvenciji o ljudskim pravima da se ne može dva puta suditi za isto djelo.

Spahić je uhićen 9. ožujka po nalogu Tužiteljstva zbog sumnje za organiziranje terorističke grupe u vezi s krivičnim djelom terorizam.

Tužiteljstvo BiH ga sumnjiči da je 2013. godine u dva navrata iz BiH odlazio na ratište u Siriju, gdje se priključio snagama terorističke "Islamske države".

Iz Tužiteljstva BiH je ranije priopćeno kako je tijekom 2017. godine Spahić bio uhićen u Turskoj, nakon čega je 11. veljače ove godine izručen BiH i uhićen po potjernici Općinskog suda u Zenici, koja je bila raspisana protiv njega zbog drugih krivičnih djela.