Američka obalna straža je priopćila u petak da pokušava locirati teretni brod s 33 člana posade koji je prijavio teškoće zbog uragana Joaquina dok je s Floride plovio na otok Puerto Rico.

Obalna straža i spasilačke ekipe tragaju za teretnim brodom koji je prevozio automobile, dugim 224 metra s 33 člana posade "koji je izvijestio da ga je zahvatio uragan Joaquin, blizu Crooked Islanda na Bahamima", navodi se u priopćenju obalne straže.

Dva zrakoplova C-130 poslana su kako bi pokušali locirati El Faro koji je Jacksonville na Floridi povezivao sa San Juanom na otoku Puerto Ricu, kada ga je zadesio uragan Joaquin.

Kako navodi obalna straža, u četvrtak je brod poslao poruku da gubi brzinu i da je u njega prodrla voda, ali da je taj problem do tada već bio otklonio. Izvijestio je i da se brod nagnuo za 15 stupnjeva.

"Pokušaji (spasilačkih ekipa) radi lociranja i uspostave veze s El Farom u četvrtak nisu dali rezultata", kazala je obalna straža.

Kako navodi specijalizirana mrežna stranica Vesselfinder, brod je sagrađen 1975. i plovi pod američkom zastavom.

Uragan Joaquin - 4. skupine na ljestvici od pet stupnjeva - s vjetrom od 215 km/h u petak ujutro je i dalje harao Bahamima, piše u zadnjem izvješću Američkog središta za praćenje uragana (NHC).