Investitori iz Italije Giuseppe i Luka Bit te Roberto Martini obišli su Tvornicu za proizvodnju i obradu duhana "Bosanac" sa kojom namjeravaju ostvariti poslovnu suradnju.  – Iznimno sam zadovoljan razgovorima koje sam vodio te spremnošću da zajedno ostvarimo projekte na ovome području. Poslovni rezultati mojih tvrtki koje se nalaze u Italiji, Turskoj, Češkoj i Poljskoj, i nadam se uskoro u Županiji Posavskoj, na temelju su istinskih vrijednosti obitelji iz koje potječem. Ovdje smo naišli na suradnju i smatram da ćemo je ostvariti na dobrobit zajednice u koju dolazimo, i gdje namjeravamo realizirati naše projekte i to korak po korak, kazao je nakon obilaska tvrtke "Bosanac" Giuseppe Bit, piše Indikator.ba.
 
Dopredsjednik RS-a Josip Jerković u izjavi za medije je kazao da su mu se ugledni talijanski ulagači obratili kao dopredsjedniku Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda da žele ulagati u BiH, te da su zainteresirani isključivo za prostor Županije Posavske i šire Posavine, gdje je plodno zemljište.  Raspitivali su se najviše za proizvodnju duhana, jer su imali informacije o stogodišnjoj tradiciji proizvodnje duhana u Posavini i tvornici "Bosanac" u Orašju koja se organizirano time bavi.  

- Vjerujem da će ovih dana uslijediti osnivanje tvrtke, te već ove sezone otkup duhana iz "Bosanca". S direktorom te tvornice i njezinim predstavnicima razgovarano je konkretnije o otkupu proizvoda, kazao je Jerković i izrazio očekivanja da će već ove godine u drugom dijelu sezone doći do otkupa ukupne proizvodnje koja ide preko "Bosanca", navodi se, između ostalog, u informaciji Vlade Županije Posavske.