U hrvatskim reprezentacijama pojavljuje se sve više igrača iz dijaspore. Nakon što je Zlatko Dalić kao najnovija imena u A reprezentaciju pozvao Josipa Stanišića iz Bayerna  i Luku Sučića iz Red Bull Salzburga, nova imena javljaju se i u ostalim reprezentacijama.

Tako je Josip Šimunić u svoju U-19 reprezentaciju za utakmice koje se u studenom igraju u Karlovcu pozvao čak četiri nogometaša iz Njemačke.

Četiri igrača iz Njemačke na popisu

Franjo Ivanović iz Augsburga i Gabrijel Vidović iz Bayerna već su poznata imena U-19 reprezentacije, a njima je Šimunić dodao dva novija imena.

Priliku za debi u hrvatskom dresu dobit će Jakov Šuver, stoper druge ekipe Stuttgarta, i Noah Phil Pesch iz Bayer Leverkusena. Pesch je posebno zanimljiv jer ima samo 16 godina, a već je odigrao pet prijateljskih utakmica za Hrvatsku. Uskoro bi trebao postati najmlađi debitant u povijesti U-19 reprezentacija.
 


Presudila je ljubav prema djedu Hrvatu

Ovog ljeta je prošao pripreme s prvom ekipom Leverkusena i dobio minute u tri prijateljske utakmice s prvom momčadi. Zasad igra U-19 ligu, ali nije daleko od toga da ga se uvrsti i u roster prve momčadi.

Pesch je lijevo krilo, a može pokriti poziciju desetke i desnog krila. Njegov otac Manfred je Nijemac, a već je bio i u sustavu njemačke reprezentacije, ali je svejedno, barem zasad, odabrao igrati za Hrvatsku.

Majka Klaudija je iz Murvica pokraj Zadra, a Noah je, prema njenim riječima, jako vezan uz svog djeda, njenog oca. Upravo ta veza navodno je presudila da se okuša u Hrvatskoj, a sudeći prema tome da u juniorskoj Bundesligi ove sezone ima šest nastupa i tri zabijena gola, svakako će imati što pokazati.

Noah ima i brata Leona koji je godinu stariji, a već je nastupao u Hrvatskoj, na memorijalnom turniru u Vukovaru, kao i za mlađe selekcije od U-19 reprezentacije.