Egipatske tajne službe, uz pomoć ministarstva unutrašnjih poslova, pregledale su snimku na kojoj saveznici ISIL-a prijete ubojstvom Tomislava Salopeka ako vlasti u Kairu ne puste muslimanske zatvorenice na slobodu. Oteti Hrvat navodno se nalazi u pustinji na granici s Libijom, prenosi 24sata.hr.

Vremena je još vrlo malo, a egipatski list Al Masry al Youm piše da tajne službe u suradnji s vojskom ulažu velike napore kako bi razriješile ovu mučnu situaciju.

List podsjeća da je u videu koji je objavila Sinajska provincija, ogranak ISIL-a koji je oteo Salopeka, poslana jasna poruka egipatskoj vladi da će, ne puste li zatvorenice, Hrvat biti pogubljen u petak.

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u četvrtak je otputovala u Egipat s Tomislavovom suprugom Natašom i njegovom sestrom u nadi da će ga uz pomoć egipatske vlade uspjeti spasiti.

I predsjednica Kolinda Grabar Kitarović se uključila. Razgovarala je s egipatskim kolegom Abdelom Fattahom el-Sisijem, no nije mogla otkriti detalje razgovora.