Veliku pobjedu Hrvatske nad Španjolskom popratili su svi svjetski mediji.

Španjolska Marca piše kako je njihova reprezentacija mogla dosta ranije osigurati pobjedu i prvo mjesto u skupini, ali su zbog nefikasnosti i pogreške te neiskorištenog penala poslali momčad Vicentea del Bosquea na Italiju.

Neprepoznatljiva ‘furija’

Mundo Deportivo opisao je ‘furiju’ kao neprepoznatljivu te da ih nakon debakla s Hrvatskom čeka pakao do kraja prvenstva. Također nahvalili su igru Hrvatske.
Talijanska Gazzetta dello Sport piše da će se u osmini finala igrali finalisti iz 2012. Hrvatsku hvale zbog hrabre igre pogotovo u drugom poluvremenu.
 

L’Equipe i Kicker napominju kako je Španjolska razočarala te da su pali na prvom pravom testu. Nijemci dodaju kako je izborni Ante Čačić bio iznimno hrabar kada se odlučio izmijeniti pet igrača u odnosu na prve dvije utakmice.
 
 

BBC je istaknuo činjenicu da je Hrvatska zadala Španjolskoj prvi poraz na Euru od 2004. I oni su napomenuli kako se Čačić odlučio na brojne izmjene te da je Hrvatska igrala bez ključnih igrača poput Luke Modrića i Marija Mandžukića.
 

‘Hrvatska šokirala Španjolsku i stigla do dramatične pobjede’, piše Sky Sports.
 

Britanski tabloid Daily Mail također je puno prostora posvetio pobjedi Vatrenih.
 

“Jedan dugački sprint po terenu i udarac na vrata Davida de Gee, kojeg je Španjolac trebao zaustaviti, ali nije gurnuo je Španjolsku u kaos”, piše britanski tabloid te dodaju kako je Perišićev gol za pobjedu Hrvatskoj osigurao prvo mjesto skupine D.