Odvjetnik Filipa Zavadlava, Branko Šerić rekao je nakon ročišta u srijedu kako bi u petak mogla sva saslušanja biti gotova. Iako još nije sigurno, prema svemu sudeći, Filip neće davati iskaz.

Na splitskom Županijskom sudu jutros je, saslušanjem šest od sedam predviđenih svjedoka, nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu (25) za trostruko ubojstvo u Splitu iz siječnja ove godine kada je hicima iz kalašnjikova ubio Juricu Torlaka (38), Marina Ožića Paića (25) i Marina Bobana (25), piše Slobodna Dalmacija.

Pred peteročlanim sudskim vijećem kojim predsjedava sutkinja Višnja Strinić prvo se pojavio njegov otac Ante Zavadlav koji je iskoristio zakonsku mogućnost da ne svjedoči obzirom da je bliski srodnik okrivljenog. 

Potom je, srdačno pozdravivši sve prisutne, u veliku sudnicu nonšalantno ušetao Stanislav Zavadlav, Filipov brat koji je također iskoristio istu mogućnost nesvjedočenja kao i njegov otac uz napomenu da će se možda u budućnosti, tijekom postupka, predomisliti pa će td svjedočiti. 

Na izlasku je od sutkinje tražio da mu dopusti da, nakon kraja rasprave, popriča par minuta s bratom "u kontroliranim uvjetima", a Filip mu je tad rekao da ga je pazio dok je bio vani, ali da je sada pod ključem.

Potom na stolicu za svjedoke sjeda 25-godišnji R.K. (molio da mu se zbog djece ne spominje puno ime), Filipov prijatelj koji je kazao da ga je ovaj zvao tog 11. siječnja i da je bio jako histeričan i da se derao i ispuštao neartikulirane zvukove.