U susretu 3. kola skupine 1 drugog kruga Europskog prvenstva Švedska je pobijedila Bjelorusiju sa 29-20 (16-11). Švedska je do pobjede došla rutinski odradivši posao koji se od nje očekivao.

Kod Šveđana najefikasniji su bili Hampus Wanne i Albin Lagergren sa po 4 gola, dok su kod Bjelorusije prednjačili Uladzislau Kuleš i Artsem Karalek, koji su također zabili po 4 pogotka Kolo prije kraja drugog kruga Francuska ima maksimalnih 8 bodova i pobjede protiv Norveške (32-31) i Švedske (23-17), te je praktično osigurala plasman u polufinale.  U srijedu u zadnjem kolu Francuska igra protiv Hrvatske.

Jedini krug u kojem Francuska može biti sa još dvije reprezentacije sa istim brojem bodova je onaj sa Švedskom i Hrvatskom, ali tada bi Francuzi morali izgubiti od Hrvatske sa devet ili više golova razlike.

Hrvatska i Švedska imaju po 6 bodova, ali Švedska ima pobjedu protiv Hrvatske (35-31). Norveška ima 4 boda, a Srbija i Bjelorusija 0. U posljednjem kolu skupine 1 u srijedu se sastaju Srbija - Bjelorusija (16.00 sati), Švedska - Norveška (18.15), te Hrvatska - Francuska (20.30). Dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine izborit će nastup u polufinalu, koje je na programu u petak.