Švedska i republika Irska odigrali su neriješeno 1:1 u prvoj utakmici skupine E. Irska je povela preko Hoolahana u 48. minuti, a bod Švedskoj donosi u 71. minuti donosi nesretni Clark autogolom.

Irska je u prvu priliku došla u 10. minuti kada Hendrickov udarac brani švedski vratar.

Irci su u potpunosti dominirali prvim poluvremenom, a u 32. minuti stvorili su najbolju priliku.  Jeff  Hendrick sjajno je potegao s nekih 30-ak metara, ali njegov topovski udarac zaustavlja greda.

Šveđani u prvom poluvremenu nisu stvorili niti jednu opasnu priliku, a njihov najbolji nogometaš svih vremena Zlatan Ibrahimović bio je neprimjetan.

U nastavku se dominacija Irske isplatila. Wesley Hoolahan je u 48. minuti nakon dodavanja Colemana matirao švedskog vratara Isakssona.
 

Prvu priliku na utakmici Zlatan Ibrahimović je imao nakon sat vremena igre, ali njegov atraktivan pokušaj odlazi pokraj Randolphova gola.

Iako je bio nevidljiv gotovo čitavu utakmicu, veliki Zlatan ukazao u 71. minuti. Ibrahimović je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio oštru loptu u peterac Iraca, a nesretni Clark zakucava loptu u vlastitu mrežu.

Irci se nisu zadovoljili neriješenim rezultatom, te je u igru ušao i Robie Keane, ali ni legendarni 35-godišnji napadač nije mogao donijeti pobjedu Ircima.