Talijanski svećenik Giuseppe Berardelli (72) umro je od posljedica korona virusa nakon što je nesebično dao svoj respirator mlađem pacijentu kojeg nije poznavao. Berardelli je bio glavni svećenik u Casnigou, općini u provinciji Bergamo, koja je sada epicentar korona virusa. 

Kad je saznao da boluje od korona virusa, svećeniku su navodno župljani kupili respirator kako bi mu olakšali disanje. No, on je taj respirator dao mlađem pacijentu kojemu je zbog korona virusa bilo ugroženo zdravlje. Berardelli je preminuo prošlog tjedna u bolnici Lovere, a stanovnici Casnigoa pljeskom s balkona i prozora odali su počast lijepoj gesti talijanskog svećenika. 

Ne zna se u kojem je stanju bio Berardelli kad je primljen u bolnicu. 

Oko 60 svećenika umrlo je od korona virusa u Italiji, nakon što im je Papa Franjo savjetovao da trebaju pomagati oboljelima. Ukupni broj preminulih od virusa u Italiji porastao je na 63.928 u odnosu na 59.138 u ponedjeljak, ali broj ljudi koji umiru lagano se usporio.
 
Svjetska zdravstvena organizacija priopćila je u utorak da je 85 posto slučajeva korona virusa prijavljenih u protekla 24 sata bilo u Europi i Sjedinjenim Državama, pišu 24sata.hr.