Prema podacima ankete što ju je proveo institut Gallup, tijekom 2017. i 2018. godine želju za iseljenjem u inozemstvo iz Sjedinjenih Država iskazalo je 16 posto stanovnika te zemlje koji se većinom žele preseliti u susjednu Kanadu.

U prosjeku je želja stanovništva za odlaskom iz SAD-a dosad bila najveća u vrijeme kada je na čelu države bio republikanac George Bush mlađi. Tada je željelo emigrirati 11 posto Amerikanaca.

Gallupovi podaci kažu da se u vrijeme vladavine demokrata Baracka Obame iz zemlje željelo iseliti oko deset posto stanovnika Sjedinjenih Država.

Iz zemlje želi otići 20 posto žena

Treba istaknuti da su želja za iseljavanjem i stvaran odlazak iz domicilne zemlje dvije različite stvari. Gallup ističe da su podaci odraz trenutačnog raspoloženja stanovnika.

U vrijeme kada državu vodi Donald Trump, iz SAD-a u inozemstvo želi otići 20 posto ženske populacije, među kojima 40 posto žena mlađih od 30 godina.

U Obamino se vrijeme iz zemlje željelo iseliti deset posto ženskog stanovništva, a u vrijeme vladavine Busha mlađeg jedanaest posto.

Kada je riječ o muškoj populaciji, čini se da njima Trumpova era odgovara. Želju za odlaskom iz zemlje izrazilo je "samo" 13 posto muškaraca, što je slično razdobljima u kojima su na čelu države bili Obama (10 posto) i Bush mlađi (11 posto).