U Bosni i Hercegovini sutra će biti nestabilno vrijeme.

Od sredine dana se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će uvjetovati pljuskove i grmljavinu. Moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme, lokalno i s gradom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 15 i 20, na jugu Hercegovine od 20 do 25 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 36 stupnjeva.

U Sarajevu će sutra biti više sunčanog vremena prijepodne. Više oblačnosti u drugoj polovici dana. Poslijepodne je izgledan i pljusak praćen grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17, a najviša dnevna oko 32 stupnja.

U BiH danas je prijepodne bilo sunčano. U drugoj polovici dana umjeren razvoj oblačnosti uvjetovao je lokalne pljuskove i grmljavinu.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 17 stupnjeva, Bihać i Kupres 28, Sokolac 29, Ivan-sedlo 30, Sarajevo 31, Tuzla 32,
Livno i Srebrenica 33, Bugojno, Goražde i Neum 34, Gradačac 35, Bijeljina, Sanski Most i Zvornik 36, Banja Luka, Doboj, Trebinje i Zenica 37, Mostar i Prijedor 38 i Čapljina 39, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.