Član Predsjedništva Demokratske fronte (DF) Emir Suljagić izjavio je da nije optimist kada je u pitanju brzo formiranje vlasti. U intervjuu za “Oslobođenje” Suljagić je ustvrdio da je odgovornost za to prvenstveno na Bakiru Izetbegoviću koji “želi zadovoljiti prohtjeve Dragana Čovića”.

– Bojim se da smo se tek počeli izlagati ucjenama. Međutim, odgovornost za to je primarno na SDA, tj. Bakiru Izetbegoviću. Vijeće ministara možemo imati u roku od 24 sata i bez Čovića. Mi smo spremni učiniti sve što je potrebno da bi se taj proces ubrzao. Međutim, također treba imati u vidu da ukoliko gospodin Zvizdić ne bude izabran do 11. ožujka, onda je realno da SDA taj posao prepusti nekome drugom tko je u stanju demonstrirati odlučnost i raditi u interesu zemlje – kazao je Suljagić.

Činjenica je, istaknuo je u intervjuu Suljagić, da ova većina i na državnoj i na entitetskoj razini postoji zbog ustupaka koje je pravio DF.

– Odgovor rukovodstva SDA na naše koncesije bilo je bilateralno spletkarenje s HDZ-om i Savezom za promjene. Mi više prostora za ustupke nemamo i ukoliko žele da se vlast brzo formira, sada je red da učine nešto od onih stvari zbog kojih su koliko jučer hvalili Željka Komšića i Izetbegović i Bosić i Mladen Ivanić – poručio je Suljagić, uz ocjenu da se Bakir Izetbegović počeo ponašati kao Zlatko Lagumdžija, jer “ne shvaća ono što shvaća većina ljudi u SDA, a to je da su dobili dosta glasova, ali da ih se može izbjeći u formiranju vlasti.”/HMS/