Svaka objeda, uvreda i laž na moj račun iz usta Bakira Izetbegović i njegovih trabanata predstavlja narodu najbolju preporuku o tome za koga da glasaju na ovim izborima – naveo je u priopćenju za javnost Emir Suljagić, kandidat za člana Predsjedništva BiH uime Demokratske fronte – Željko Komšić, dodajući da se oglašava povodom “najnovijih objeda i napada” iz ureda predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Koaliciju ”Domovina”, naveo je, zloupotrebljavao je isključivo Bakir Izetbegović koristeći je kao instrumet za obračun s drugim strankama, neistomišljenicima u vlastitoj stranci, i “napade na mene koje vrši u dogovoru sa svojim saveznikom Zlatkom Lagumdžijom”.

- Koordinarni napadi na mene, njihove laži i objede ne ostavljaju nikakve sumnje u to da postoji strateški savez protiv promjena koji su sklopili Zlatko i Bakir. Bakirov odnos prema koaliciji Domovina vrlo rječito opisuje činjenica da je u zagrljaju s Lagumdžijom koji je protiv te koalicije radio od samog početka po instrukcijama njegovog gazde Milorada Dodika – naglašava Suljagić.

Ističe da nijedan od dva sastanka s Bakirom Izetbegovićem o temi podrške “Prvom martu” i ”Domovini” nije urodio plodom.

- Naprotiv, na prvom od dva sastanka kada sam u društvu s još jednim aktivistom “Prvog marta” u uredu člana Predsjedništva BiH tražio pomoć za “Prvi mart”, Bakir nam je odgovorio ”Jači ste kada ste gladni!”. Shvaćam da je Bakir u panici jer vidi da gubi izbore, ali to nije i ne može biti razlog za objede, laži i podvale. Pozivam ga da do kraja kampanju vodi dostojanstveno, jer, kao što je vidio na kongresu SDA 2009., poraz nije kraj svijeta – stoji u priopćenju Demokratske fronte – Željko Komšić./HMS/