Davor Šuker otputovao je s Dinamom za Luksemburg gdje "modri" u srijedu igraju uzvratnu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Dok Dinamo u Europu ide po pobjedu, Šuker je u drugoj misiji. Za dva dana UEFA će donijeti odluku o kazni Hrvatskoj za svastiku na Poljudu tijekom utakmice Hrvatske i Italije u lipnju. Prvi čovjek HNS-a jedan je od najbližih suradnika čelnika UEFA-e Michela Platinija, što bi moglo utjecati na težinu kazne, koja će bez sumnje biti najteža do sada.

Šuker je jutros na Plesu otkrio kako je moguće i izbacivanje s Europskog prvenstva.

Na pitanje novinarke N1 televizije što očekuje od disciplinske komisije UEFA-e, Šuker je odgovorio: "Da disciplinci kažu svoje", a onda dodao da je moguće i da nas izbace s Eura.

Takav najgori scenarij ipak je teško očekivati, a do sada se najčešće spominjala astronomska novčana kazna uz moguće oduzimanje bodova i dodatne utakmice bez gledatelja.

UEFA je odluku o kazni najavila za 16. srpnja, ali je zatim ona odgođena do četvrtka, 23. srpnja, dva dana prije ždrijeba kvalifikacijskih skupina za SP 2018. godine, u kojem je Hrvatska jedan od nositelja. (Hina)