Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker zahvalio je Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) na fantastičnoj organizaciju Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Nakon povratka u Hrvatsku i nakon fantastičnog dočeka kojeg su građani Zagreba pripremili za hrvatsku reprezentaciju, vrijeme je da sažmemo dojmove koje je na nas ostavilo Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Organizacija turnira bila je više nego savršena u svim pogledima, uključujući organizaciju natjecanja, sigurnost, logistiku te administrativna pitanja. Sve je odlično funkcioniralo i glatko proteklo te su svima pružene najbolja potpora i usluge. U ime naše reprezentacije, delegacije, gostiju i navijača te u svoje ime osobno, želim izraziti zahvalnost Vama te svim dužnosnicima i zaposlenicima FIFA-e", poručio je predsjednik HNS-a Davor Šuker u pismu oslovljenom na predsjednika krovne nogometne organizacije Giannija Infantina, javlja Hina.

Predsjednik HNS-a uputio je i pismo Zvonimiru Bobanu kao posebnom Infantinovom savjetniku za nogometna pitanja.

"Siguran sam da će ovaj odličan turnir poslužiti kao dodatno nadahnuće za daljnji razvoj organizacije na budućim natjecanjima FIFA-e. Uspjeh hrvatske reprezentacije nije samo rezultat talenta i dokazane vještine, već i rada našeg saveza, klubova i drugih sudionika na području razvoja nogometa te razvoja mlađih dobnih kategorija, u čemu nam je FIFA velika podrška", napisao je Šuker.

Odgovor je stigao od Zvonimira Bobana.

"U ime FIFA-e te posebice u ime našeg predsjednika Giannija Infantina, zahvaljujem na lijepim riječima. Sve nas usrećuje čuti takva priznanja o ovom događanju, koje ste opisali kao najbolje Svjetsko prvenstvo do sada. Osobno i posebno zahvaljujem svim igračima koji su sudjelovali u najvažnijem uspjehu u povijesti hrvatskog sporta. Prizori dočeka u Zagrebu dokaz su neopisive sreće i ponosa koje su ovi igrači pružili hrvatskog narodu, te im kao jedan od tih ponosnih Hrvata želim izraziti neograničenu zahvalnost," napisao je Boban.