Vijest o pronalasku tijela sudskog policajca Senijada Lakače (46) iz Bugojna šokirala je sve koji su ga poznavali. Kako saznaje "Avaz", očevid je završen te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima je sudski policajac nastradao.   

Tužitelj Tužiteljstva Srednjobosanske županije naredio je obdukciju, nakon koje će službeno biti utvrđen uzrok smrti.   

Pronađeno više čahura 

Prema prvim preliminarnim, nelužbenim informacijama, sudski policajac je izvršio samoubojstvo hicima iz automatske puške.   

Tijelo je nakon potrage, pronađeno sinoć oko 21:30 sati u šumi na nepristupačnom terenu na lokalitetu Garačići. 

"Avaz" saznaje da je nastradali policajac mrtav ležao na leđima, a na trbuhu mu je bila automatska puška. 

Pored tijela pronađeno je nekoliko čahura. Po svemu što su stražitelji zatekli, pretpostavlja se, da je najvjerojarnije ispalio rafal sebi u glavu. Zašto je sudski policajac, podigao ruku na sebe to još nikome nije jasno. 

U utorak 27. listopada Lakača je sa sinom krenuo u šumu, te su se razdvojili. Dogovorili su se da se nađu na određenoj lokaciji, ali u dogovoreno vrijeme Lakača se nije pojavio. Ne znajući gdje je otac, sin je u daljini čuo pucanj nakon čega je u strahu da se ocu nešto dogodilo, pozvao policiju. 

Uslijedila je opsežna potraga nakon čega je pronađeno tijelo. 

Bio poštovan i cijenjen 

Senijad Lakača bio je poštovan, savjestan i odgovoran u svom poslu i radnim zadacima.   

U Sudskoj policiji Federacije BiH bio je zaposlen od 2002. godine. U vrijeme nestanka koristio je godišnji odmor te je vatreno naoružanje sudske policije koje je koristio bilo odloženo u prostorijama matične organizacijske jedinice Sudske policije sudova u Srednjobosanskoj županiji.