Niti drugi meč između dva svjetska prvaka i ponajbolja boksača današnjice Sergeyja Kovaleva i Andrea Warda nije mogao proći bez kontroverze. Ovaj put mnogo veće od suspektne sudačke odluke koja je obilježila prvi dvoboj.

Noćas je u Las Vegasu održan revanš koji je polučio još više kontroverzi, nezadovoljstva i negativnih komentara. Podsjećamo, Amerikanac je slavio prekidom u 8. rundi nakon što je pogodio nekoliko nelegalnih udaraca ispod pojasa, a sudac Tony Weeks je dvoboj prekinuo bez da je iti jednom brojao Rusu, prenosi Fightsite

Usporene snimke su jasno pokazale da je Ward tukao ispod pojasa i da je on trebao biti upozoren i kažnjen, a ne Kovalev kojem nije dana niti prilika da nastavi meč nakon što je sudac mahao kraj.

Kada su se emocije slegle, inače poznati sudac Tony  Weeks je na svom službenom Twitteru priznao pogrešku i to prilično jasno i nedvosmisleno.

"Poštujem vas sve. Pogledao sam snimku i bio sam u krivu. Nisam primijetio nekoliko udaraca Warda koji su bili preniski. Napravio sam grešku", napisao je Weeks i dodao:

"Meč sam zaustavio jer se Kovalev nije štitio. Da sam vidio niske udarce, ne bih zaustavio meč. To je bila moja greška".

Ovo i neće biti neka posebna utjeha Rusu koji je sada izgubio dva meča zaredom od istog protivnika. Teško je očekivati i treći meč nakon dvije ovako kontroverzne odluke i dva suspektna završetka.